We komen naar je toe deze zomer!

We hebben namelijk ook veel uitjes die mogelijk zijn op locatie!
Wij komen naar je toe deze lente, zomer, herfst of winter! U roept wij draaien. Geen brug is ons te ver. Een fijne bijkomstigheid is dat u geen gebruik hoeft te maken van de WKR regeling!

Lees het zelf, bron website WKR werkkostenregelen:
 http://www.werkkostenregeling-...

Binnen de werkkostenregeling mag een groot scala aan kosten in de forfaitaire ruimte worden ondergebracht. Zolang u binnen de forfaitaire ruimte blijft betaalt u hierover geen eindheffing. In vergelijking met de oude regeling rondom vergoedingen en verstrekkingen veranderen er natuurlijk wel een aantal dingen, maar in de regel worden de zaken vergemakkelijkt.

Daar kan over getwist worden in het geval van personeelsfeesten. Voorheen was dit een uitgave die was vrijgesteld tot een maximum van € 454 per werknemer per kalenderjaar, de uitgaven werden niet gezien als loon en er kwam geen eindheffing overheen. Tegenwoordig worden personeelsfeesten gezien als loon voor de werknemer, tenzij u het in de forfaitaire ruimte onderbrengt natuurlijk. In feite is dit dus een verslechtering ten opzichte van de oude situatie, want uw forfaitaire ruimte is beperkt. Deelt u het als loon voor de werknemer in, dan betaalt u er alle daarbij behorende loonbelasting overheen, brengt u het onder in uw forfaitaire ruimte, dan kunt u een personeelsfeest, als vanouds, belastingvrij geven.

Personeelsfeest & Werkkostenregeling

Maar de Belastingdienst heeft een uitzondering op deze regel bedacht. Wanneer u namelijk het personeelsfeest op de werkplek geeft, wordt het vrijgesteld. Dit houdt dus in dat u er geen belasting over betaalt en dat het ook niet ten laste van uw forfaitaire ruimte komt. Het begrip werkplek is in deze zin vrij breed; een plaats waar u arbo verantwoordelijk voor bent. Dit mag dus ook een andere vestiging, kantoor of locatie van uw bedrijf zijn. Geeft u uw feest met meerdere bedrijven, dan splitst u de kosten evenredig naar deelnemende werknemers op.

PersoneelsfeestFeesten op externe locaties moeten dus wel als loon worden beschouwd, of in de forfaitaire ruimte worden ingedeeld. Maar ook hier bestaat een uitzondering op, wanneer het zakelijke karakter het feestelijke karakter overstemt (bijvoorbeeld in het geval van een borrel met uw klanten) hoeft u de totale kosten niet te splitsen in zakelijke en consumptieve kosten. De consumpties zijn dan onbelast.

Voor personeelsreizen geldt eigenlijk hetzelfde als het bovenstaande. De kosten kunnen worden beschouwd als loon voor de werknemer, maar kunnen ook ondergebracht worden in de forfaitaire ruimte. Qua consumpties gelden dezelfde maatregelen als met feesten; wanneer het zakelijke karakter overheerst zijn de uitgaven onbelast, overheerst het feestelijke karakter dan moeten ze als loon worden beschouwd, of in de forfaitaire ruimte worden ondergebracht.

Benieuwd naar de mogelijkheden? We helpen je graag op weg!

even bellen: 06 43 55 25 00

of mail ons

Ontdek onze uitjes

stadswandeling cock & dick

Stadsspellen / min. 2 personen

De stadswandeling met Cock & Dick is geheel op eigen risico!

Lees meer

fotoshoot

Sportief & Creatief / min. 6 personen

Fotoshoot door de binnenstad van Venlo!

Lees meer

dorpswandeling baantjer in arcen

Stadsspellen / min. 2 personen

Ontdek de uniekste en mooiste plekjes van Arcen!

Lees meer

asperge workshop

Culinair / min. 8 personen

Asperges zijn het witte goud!

Lees meer