wijnproeverij

Welkom in de wonderlijke wereld van de wijn! Dat wijn lekker is weten we. En soms lijkt het proeven van wijn een hele kunst. Er zijn zoveel verschillende soorten en smaken. Maar wat is nu lekker en waarom? Bij deze wijnproeverij kom je meer te weten of de fascinerende wereld van de wijn en leer je ze ook echt proeven.

'Kijken, ruiken, proeven en genieten is het motto!'

Onder begeleiding van een wijndeskundige zullen de verschillende wijnen worden geproefd, waarbij ook de techniek van het proeven wordt besproken. Zet je zintuigen aan het werk bij deze heerlijke wijnproeverij. Er zit tenslotte meer filosofie in een fles wijn dan in alle boeken.

Komen jullie niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit uitje? Als jullie bereid zijn voor het minimale te betalen, kan het uitje ook voor minder personen geboekt worden.

Hoe gaat de wijnproeverij?

Jullie worden ontvangen door een echte wijnkenner op een sfeervolle locatie in hartje Venlo. Om de wijnproeveirj zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jullie wensen zijn verschillende mogelijkheden:

  • De Wereldreis. Proef de wijnen uit 6 verschillende landen. Overal ter wereld wordt wijn geproduceerd. Zoals elk land zijn eigen cultuur heeft heeft ook ieder land zijn eigen manier en klimaat die een specifieke smaak meegeven aan een wijn. De wijnwereld staat nooit stil. Telkens verschijnen er wel ergens in de wereld verrassend lekkere, nieuwe wijnen. Proef de wijnen van de wereld!
  • De Rondtrek. Maak een reis door 1 land. Ontdek de verschillende wijnplekken, de belangrijkste wijngebieden wat het doet met de smaak. Je proeft 6 verschillende soorten wijn uit 1 land.
  • De Druif. Er zijn vele factoren die het karakter van een wijn beïnvloeden. Elke factor speelt hierin een unieke rol. De belangrijkste factor is wel het druivenras, deze beïnvloedt in hoge mate het karakter van een wijn. Proef 6 verschillende wijnen van dezelfde druivensoort en ontdek de verschillen.

Bij elke proeverij krijgen jullie tekst en uitleg over de wijn, de plaats en oorsprong. Schrijf je ervaring op wat ruik je? Wat proef je? En wat zie je? Leer meer over deze wonderlijke wereld. Naast de verschillende wijnen wordt er ook een borrelplankje geserveerd dat geheel aansluit bij de wijnen. Wij zeggen; ‘It’s wine o’clock!’

Voor welke groepen is de Wijnproeverij leuk?

Voor alle groepssamenstellingen, mist iedereen 18 jaar of ouder is. Gezellige en lekkere workshop ideaal voor een bedrijfsuitje, vriendendag of vrijgezellenfeest. Mocht je wijn echt niet lekker vinden, kun je misschien beter voor de bierproeverij kiezen. Of de gin tonic workshop… mmm…

Waar wordt de wijnproeverij gegeven?

Op een sfeervolle locatie in hartje Venlo.

Wat adviseert Nina Bellen?

Het is een heerlijk wijnproeverij! Proef en ervaar!

Is het mogelijk meer te doen dan de wijnproeverij?

Wijn kun je met bijna alles combineren, dus ook met andere activiteiten. Eerst gezellig de stad ontdekken bij een stadsspel of liever wijnproeven en aansluitend een leuke quiz? Alles is mogelijk. Voor het contact formulier in en wij maken een (gratis) voorstel op maat!

Wanneer is de wijnproeverij leuk om te doen?

Het is altijd tijd voor wijn! In de lente, zomer, herfst en winter!Duurt ongeveer 1,5 uur

8 – 30 personen : 22.50 p.p.

Min. aantal personen: 8 Max. aantal personen: 40

Bij dit uitje is inbegrepen: 6 Verschillende soorten wijnen Een echte wijnkenner Borrelplankje BTW

Dit uitje is uit te breiden met: Koffie met vlaai mogelijk vanaf 5.00 p.p. High Tea mogelijk vanaf 17.50 p.p. Lunch mogelijk vanaf 11.50 p.p. Lunchbuffet mogelijk vanaf 15.70 p.p. Diner mogelijk vanaf 22.50 p.p. BBQ mogelijk vanaf 22.00 p.p. Borrelhapjes mogelijk vanaf 5.00 p.p.

Dit uitje wordt beoordeeld met een 9John Hemer vertelt

Een prima geslaagde middag/avond,
Geen enkele wanklank gehoord!
Wijnproeverij was uitstekend, goede tekst en uitleg, leuk personeel. Eten was ook uitsteken, evenals het zaaltje, hier ook weer vriendelijk personeel.
Voor de jubilaris een mooie avond/middag! Misschien tot een volgende keer!

Adviesbureau Brekelmans

Ontdek vergelijkbare uitjes

gin tonic workshop

Culinair / min. 10 personen

We hebben er Gin-in!

Lees meer

speciaalbier proeverij

Culinair / min. 4 personen

Genieten van smaak en gezelligheid doe je bij de speciaalbier proeverij.

Lees meer

high wine

Culinair / min. 8 personen

Mooie wijnen, goeie gesprekken en heerlijke hapjes!

Lees meer

venlo safari

Stadsspellen / min. 10 personen

De Venlose Safari

Lees meer

Graag meer informatie over dit té gekke uitje?

Vul hier je gegevens in en wij, feestmakers, gaan voor je aan de slag!

Bij het uitje willen we ook graag:Ja, ik ga akkoord met de privacy policy
LET OP! Het kan zijn dat ons antwoord in de SPAM filter terecht komt.
Houd de ‘ongewenste mailbox' in de gaten.Je aanvraag is verzonden.

Je aanvraag is succesvol verstuurd. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.